FÓLIÁZOTT ÉS FESTETT BÚTORAJTÓK

 

Általános információk

A fóliázott és festett bútorajtók hordozó alapanyaga az úgynevezett MDF lap, amely egy a hátoldalán fehérre laminált közepes sűrűségű farostlemez, nagy nyomáson gyantával préselt bútoripari alapanyag. Az MDF lapnak köszönhetően a bútorajtók felülete és élei is marhatóak, ezáltal nagyon változatos platformú bútorfrontok gyártására van lehetőség. A bútorajtók marását a kínálatunkban meghatározott marásminták alapján CNC technológiával végezzük. A méretre szabott és CNC mart MDF bútorajtók felületkezelése lehet fóliázott vagy festett. 

Fóliázott bútorajtók esetében a bevonat 03-05 mm vastag PVC fólia, amely termoplasztikus hőfóliázással kerül a hordozó alapanyag felületére és oldalaira egyaránt. Fóliázott bútorajtó színválasztékunk több mint 120 féle színt tartalmaz, azonnal elérhető saját raktárkészletről. Fóliázott frontjaink lakkozva is rendelhetőek.

Festett bútorajtók esetében a szín kiválasztására a nemzetközi RAL és NCS színskála alapján van lehetőség. Festett frontjaink magasfényű-, selyemfényű- illetve matt kivitelben is rendelhetőek.

 

Tárolási információk

A fóliázott és festett bútorajtókon a bevonat a teljes kötést a gyártást követő 15. napon éri el. Mivel gyakran a termékek a teljes kötést megelőzően kerülnek kiszállításra, ezért a megrendelőinknek tárolás során figyelniük kell arra, hogy az ajtólapokat 10 fok alatt és 30 fok fölött, esőn és tűző napon nem tárolhatják, mert az fólia leválást, festék repedést vagy elszíneződést eredményezhet és a termék elveszíti garanciáját.

Beszerelésig megrendelőink kötelesek megfelelő hőmérsékletű helységben tárolni az alkatrészeket, illetve a megrendelő saját szállító járművében sem érheti az alkatrészeket szélsőséges hőmérséklet vagy tűző nap. Az ajtók egymáson csúsztatása tilos, magasfényű frontok esetében azok egymáson való tárolása nem megengedett.

 

Beépítési információk

A fóliázott és festett bútorajtók bevonata tartós 65 fok feletti hő hatására sérülhet. Ezt a bútor gyártása során figyelembe kell venni. Ennek elkerülésére a megfelelő helyekre hőterelő lemezeket kell beépíteni és technikai távolságokat kell tartani. Hőterelő lemezeket a beépíthető sütők mellé két oldalra, és az alatta lévő fiókelő fölé kell felszerelni, hogy a keletkező hő ne oldalra vetődjön, hanem azt a lemez előre, kifelé irányítsa. Hőterelő lemez kapható cégünk telephelyén.

Hagyományos, önálló tűzhelyek beépítésénél a géptest és a mellette lévő szekrények között minimum 30 mm széles passzléceket kell alkalmazni, melyek a korpusz elejével vannak síkban, hogy ezáltal az ajtólapok távolabb kerüljenek a hőáramlástól. Természetesen ez nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a munkalapok ne érhessenek össze a tűzhely tetejével, persze aluminium sorolólécek használatával. Ezek a passzlécek készülhetnek az ajtók anyagából, a korpusz anyagából, vagy szinterezett fémlemezekből is, az adott tűzhely színére felületkezelve.

A felső szekrények ajtajainak elsődleges védelmére normál 580 mm széles főzőlapok (kiváltképp gázfőzőlapok) esetén 700/800/900 mm széles elszívó javasolt. Amennyiben erre nincs lehetőség, akkor a 600 mm-es elszívó melletti szekrényajtók az elszívótól minimum 50-50 mm távolságra kerüljenek. Ezt a rést pl. pillérlécekkel vagy takarólécekkel lehet bezárni beépíthető elszívók esetében. Minden ajtófront alkalmazása esetén ajánlott az elszívó berendezéseket kicsivel magasabbra helyezni a fölső szekrények aljához képest (kb. 150-250 mm-rel), ezzel is védve az ajtólapokat a feláramló hőtől. Megoldás lehet még az elszívó melletti szekrények oldalait és/vagy fenéklapjait duplungolni, hogy ezek az ajtólapok így un. "sűlyesztéssel védve" (közézáródó jelleggel) távolabbra kerüljenek a főzőlapról feláramló hőtől. Az elszívó mellett alukeretes ajtókat is lehet alkalmazni, mely szintén nagyon esztétikus megoldás és cégünk termékei között megtalálhatóak.  A fentebbi ajánlások garantálják az ajtófrontok hosszú élettartamát és egyben a garancia feltételei.

 

Tisztítási előírások

A tisztítás minden esetben langyos vízzel és puha ronggyal történik. Magasfényű bútorajtóknál a védőfólia eltávolítása után még 2 hétig nem lehet az ajtókat tisztítani. Ezután is csak portalanítás után, nagyon puha, nem karcoló ronggyal és langyos vízzel. Ha a felhasználó mégis tisztítószert használ, akkor az nem tartalmazhat alkoholokat, maró és savas alkotóelemeket. Minden esetben próbát kell végezni a bútor egy kevésbé látható részén. A nem megfelelő tisztítószer használatából eredő károkért a gyártó a felelősséget nem vállalja, a termék elveszíti garanciáját.

 

 

 

AKRIL BÚTORAJTÓK

 

Általános információk

Az akril bútorajtók hordozó alapanyaga egy a hátoldalán fehérre laminált faforgácslap, amely döntő többségében fenyő és lágylombos faanyagból, kötőanyag és hő alkalmazásával előállított síkpréselt bútoripari alapanyag. A méretre szabott faforgácslap borítása lehet extra fényes üveg hatású vagy top matt felületű akril borítás, színskála alapján meghatározott színekben. Az akril termékek oldalai ABS élzártak, élei minden esetben fózolt-polírozott él kialakítással készülnek.

A nagy kopásállóságú akril bútorajtók minden tulajdonsága megfelel az üveg ajtókkal szemben támasztott követelményeknek. Jellemzői a fokozott karcállóság, a magas hőállóság és további előnye, hogy a felületi keménységétől függetlenül a beépítés helyszínén fúrható, vágható, alakítható faipari szerszámokkal.

 

Tárolási információk

Az akril bútorajtók felülete védőfóliával ellátott, amit csak a bútorajtók felszerelése után szabad eltávolítani. Megrendelőinknek tárolás során figyelniük kell arra, hogy az ajtólapokat 10 fok alatt és 30 fok fölött, esőn és tűző napon nem tárolhatják, mert az az élzárás és az akril bevonat sérülését eredményezheti és a termék elveszíti garanciáját.

Beszerelésig megrendelőink kötelesek megfelelő hőmérsékletű helységben tárolni az alkatrészeket, illetve a megrendelő saját szállító járművében sem érheti az alkatrészeket szélsőséges hőmérséklet vagy tűző nap. Az ajtók egymáson csúsztatása tilos.

 

Beépítési információk

Az akril bútorajtó bevonata tartós 65 fok feletti hő hatására sérülhet. Ezt a bútor gyártása során figyelembe kell venni. Ennek elkerülésére a megfelelő helyekre hőterelő lemezeket kell beépíteni és technikai távolságokat kell tartani. Hőterelő lemezeket a beépíthető sütők mellé két oldalra és az alatta lévő fiókelő fölé kell felszerelni, hogy a keletkező hő ne oldalra vetődjön, hanem azt a lemez előre, kifelé irányítsa. Hőterelő lemez kapható cégünk telephelyén.

Hagyományos, önálló tűzhelyek beépítésénél a géptest és a mellette lévő szekrények között minimum 30 mm széles passzléceket kell alkalmazni, melyek a korpusz elejével vannak síkban, hogy ezáltal az ajtólapok távolabb kerüljenek a hőáramlástól. Természetesen ez nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a munkalapok ne érhessenek össze a tűzhely tetejével, persze aluminium sorolólécek használatával. Ezek a passzlécek készülhetnek az ajtók anyagából, a korpusz anyagából, vagy szinterezett fémlemezekből is, az adott tűzhely színére felületkezelve.

A felső szekrények ajtajainak elsődleges védelmére normál 580 mm széles főzőlapok (kiváltképp gázfőzőlapok) esetén 700/800/900 mm széles elszívó javasolt. Amennyiben erre nincs lehetőség, akkor a 600 mm-es elszívó melletti szekrényajtók az elszívótól minimum 50-50 mm távolságra kerüljenek. Ezt a rést pl. pillérlécekkel vagy takarólécekkel lehet bezárni beépíthető elszívók esetében. Minden ajtófront alkalmazása esetén ajánlott az elszívó berendezéseket kicsivel magasabbra helyezni a fölső szekrények aljához képest (kb. 150-250 mm-rel), ezzel is védve az ajtólapokat a feláramló hőtől. Megoldás lehet még az elszívó melletti szekrények oldalait és/vagy fenéklapjait duplungolni, hogy ezek az ajtólapok így un. "sűlyesztéssel védve" (közézáródó jelleggel) távolabbra kerüljenek a főzőlapról feláramló hőtől. Az elszívó mellett alukeretes ajtókat is lehet alkalmazni, mely szintén nagyon esztétikus megoldás és cégünk termékei között megtalálhatóak. A fentebbi ajánlások garantálják az ajtófrontok hosszú élettartamát és egyben a garancia feltételei.

 

Tisztítási előírások

A védőfóliával ellátott akril felületek a teljes keménységüket 48 óra elteltével érik el a védőfólia eltávolítása után. Az első tisztítás a védőfólia eltávolítása után 48 óra elteltével megengedett. A tisztítás mikroszálas kendővel és folyékony tisztítószerrel vagy ablaktisztító folyadékkal lehetséges. A tisztítószer nem tartalmazhat alkoholokat, maró és savas alkotóelemeket. A súrolószerek és durva súrolószivacsok használata nem megengedett. Minden esetben próbát kell végezni a bútor egy kevésbé látható részén. A nem megfelelő tisztítószer használatából eredő károkért a gyártó a felelősséget nem vállalja, a termék elveszíti garanciáját.

 

 

 

TÖMÖRFA BÚTORAJTÓK

 

Általános információk

A tömörfa bútorajtók minden esetben kizárólag válogatott, tökéletesen száraz és feszültségmentes alapanyagokból készülnek. Az egyedi méretű natúr tömörfa bútorajtók gyártását a kínálatunkban meghatározott marásminták alapján gondos, szakértő kézműves munkával végezzük, jelenleg 10 különböző fafajból. Tömörfa bútorajtóink lakkozva is rendelhetőek.

Minden egyes tömörfa bútorajtónak egyedi megjelenést biztosít a felületükön megjelenő rajzolatváltozások és színeltérések, melyek a fa természetes felépítését tükrözik. Az alapanyag nemességéből adódóan a fából készült bútorajtók különlegességet, előkelőséget és melegséget sugároznak.

 

Tárolási információk

 A tömörfa bútorajtók átvételkor polietilén fóliába vannak csomagolva, amely megvédi az alkatrészeket a párától és nedvességtől. Megrendelőinknek tárolás során figyelniük kell arra, hogy az ajtólapokat 10 fok alatt és 30 fok fölött, esőn és tűző napon nem tárolhatják valamint nem szabad az alkatrészeket szélsőséges páratartalmi viszonyoknak kitenni, mert ennek hatására károsodhat a bútorajtó szerkezete és a termék elveszíti garanciáját.

A tömörfa bútorajtókban a fény hatására érési folyamat játszódik le, melynek során színük - fajtól függő mértékben - sötétebbé válik. Az általunk gyártott tömörfa bútorajtók szobaszáraz 8%-os nedvességtartalomra vannak leszárítva, amely 45-50%-os légnedvességű, 20 °C hőmérsékletű helyiségben a faanyag egyensúlyi nedvességtartalmának felel meg, ezért a tömörfa termékek méret és alaktartósságát csak ezen légállapotok mellett garantáljuk.

Beszerelésig megrendelőink kötelesek megfelelő hőmérsékletű helységben tárolni az alkatrészeket, illetve a megrendelő saját szállító járművében sem érheti az alkatrészeket szélsőséges hőmérséklet vagy tűző nap. Az ajtók egymáson csúsztatása tilos. 

 

Beépítési információk

A tömörfa bútorajtók szakszerű beépítéséhez elengedhetetlen a bútorajtók minőségi felületkezelése, mivel az hozzájárul az alkatrészek belső páratartalmának a megőrzéséhez. A minőségi felületkezelés garantálja, hogy szakszerű beépítés után nedvességleadásból, azaz száradásból adódó szerkezeti deformációk nem fordulhatnak elő.

A tömörfa bútorajtók tartós 65 fok feletti hő hatására sérülhetnek. Ezt a bútor gyártása során figyelembe kell venni. Ennek elkerülésére a megfelelő helyekre hőterelő lemezeket kell beépíteni és technikai távolságokat kell tartani. Hőterelő lemezeket a beépíthető sütők mellé két oldalra és az alatta lévő fiókelő fölé kell felszerelni, hogy a keletkező hő ne oldalra vetődjön, hanem azt a lemez előre, kifelé irányítsa. Hőterelő lemez kapható cégünk telephelyén.

Hagyományos, önálló tűzhelyek beépítésénél a géptest és a mellette lévő szekrények között minimum 30 mm széles passzléceket kell alkalmazni, melyek a korpusz elejével vannak síkban, hogy ezáltal az ajtólapok távolabb kerüljenek a hőáramlástól. Természetesen ez nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a munkalapok ne érhessenek össze a tűzhely tetejével, persze aluminium sorolólécek használatával. Ezek a passzlécek készülhetnek az ajtók anyagából, a korpusz anyagából, vagy szinterezett fémlemezekből is, az adott tűzhely színére felületkezelve.

A felső szekrények ajtajainak elsődleges védelmére normál 580 mm széles főzőlapok (kiváltképp gázfőzőlapok) esetén 700/800/900 mm széles elszívó javasolt. Amennyiben erre nincs lehetőség, akkor a 600 mm-es elszívó melletti szekrényajtók az elszívótól minimum 50-50 mm távolságra kerüljenek. Ezt a rést pl. pillérlécekkel vagy takarólécekkel lehet bezárni beépíthető elszívók esetében. Minden ajtófront alkalmazása esetén ajánlott az elszívó berendezéseket kicsivel magasabbra helyezni a fölső szekrények aljához képest (kb. 150-250 mm-rel), ezzel is védve az ajtólapokat a feláramló hőtől. Megoldás lehet még az elszívó melletti szekrények oldalait és/vagy fenéklapjait duplungolni, hogy ezek az ajtólapok így un. "sűlyesztéssel védve" (közézáródó jelleggel) távolabbra kerüljenek a főzőlapról feláramló hőtől. Az elszívó mellett alukeretes ajtókat is lehet alkalmazni, mely szintén nagyon esztétikus megoldás és cégünk termékei között megtalálhatóak. A fentebbi ajánlások garantálják az ajtófrontok hosszú élettartamát és egyben a garancia feltételei.

 

Tisztítási előírások

A tisztítás minden esetben portalanítás után, nagyon puha, nem karcoló ronggyal és langyos vízzel történik. Ha a felhasználó mégis tisztítószert használ, akkor az nem tartalmazhat alkoholokat, maró és savas alkotóelemeket. Minden esetben próbát kell végezni a bútor egy kevésbé látható részén. A nem megfelelő tisztítószer használatából eredő károkért a gyártó a felelősséget nem vállalja, a termék elveszíti garanciáját.

Annak érdekében, hogy a tömörfa bútorajtók tökéletes szépsége megmaradjon, a tartósabb védelem érdekében időközönként ápoló viasz használata javasolt, illetve ha a relatív páratartalom 50% alá csökken, tanácsos párologtató elhelyezése is a tömörfa bútorajtók környezetében.